Thursday, October 21, 2010

6 kuune Tristan

Et siis vahepeal sai Tristan 6 kuuseks. Ta on endiselt hasti vahva tegelane ja temaga on vaga lihtne hakkama saada. Nuudseks voib ta juba umbes 30minutit kuni tund enda mangumatil ilusasti ennast tegusana hoida ja ilma tahelepanuta hakkama saada. Soomisega on siis nii, et annan talle hommikuks natuke putru ja lounaks erinevaid pureesid. Lemmikud on muidugi igasugused magusamad asjad aga minu ullatuseks meeldis talle ka maksa ja porgandi puree. Minuarust maitses see vaga jubedalt. Soomine iseenesest on hirmus mokerdamine aga isuga sellel lapsel probeeme ei ole. Ilmselgelt emasse :)
Endiselt meeldib talle lasteaias ja vaidetavalt kaitub ta seal nagu musterlaps. Paar viimast korda on kull minuga jonninud kui talle jargi lahen aga muidu paistab, et ei ole probleeme. Voorastamisega on nii, et UKs ei ole ma seda eriti taheldanud aga kui kiirviisidil eestis olime kartis ta kull hirmsasti ja oli selline emmepoja, et vaata ja imesta. Emme oskab ta ka juba oelda, no voi mis oelda, haalitseb emme emme kui midagi ei meeldi, no voi siis iga asja peale. Istumisega on nii, et istub ilusti kui temast kinni hoida voi patjade toel aga kui niisama istuma panna kipub ikka kahku umber kukkuma. Edasi liigub ta ennast rullides voi siis tagurpidi roomates. Niimoodi naljakalt viseldes ja niheledes suudab ta ullatavalt pikki vahemaid labida.
Hirmsasti meeldib talle kui teda hupitatakse, seda on muidugi usna raske teha sest ta on juba usna raske. Plaanin talle selle huppekiigu osta. Moned emad arvavad, et see ei ole hea aga samas olen nii ja naasuguseid arvamusi kuulnud ja usun, et kui seda moistuse piires kasutada ei tohiks kull palju kahju teha? Voi mis?
Magama laheb ta endiselt kell 8 ja arkab hommikuti nii 9-10 paiku. Vahepeal nii 2-3 (3 usna harva) soogipausi. Magaminek laheb meil vaga lihtsasti, ei mingit jonni ega pikki katsetusi. Uldiselt votab ohtune rutiin (vann, protseduurid, ja soomine) umbes 30 minutit ja siis on rahu majas.
Tegemist on muidugi hirmus karsitu ja poikpaise lapsega :) Kui ta endale midagi on pahe votnud on teda usna raske ringi veenda ja kannatust enda tahtmine eduka lopuni viia on tal uldiselt rohkem kui minul teda takistada. Nii saab ta tihti enda tahtmist rohkem kui vist peaks.
Kui on minu sules tahab kohe issi sulle ja vastupidi ja kui kohe ei saa on ikka kisa lahti.
Uldiselt on nii muidugi, et nii kui issi ohtul uksest sisse saab on roomu kui palju ja kohe vaja issi sulle, ei kannata uldse oodata :)

No comments: